Показани 1–18 от 33 резултата

View:
  • 1
  • 2

Сутиени без банел

Някои жени харесват комфорта на сутиена без банел, докато други го предпочитат заради свободата, която предоставя. Бралетите също вече са по-популярни от всякога и предлагат на жените още една възможност да добавят нещо ново към арсенала си от дамско бельо.

Сутиенът без банел е различен от останалите с това, че няма метални пластини за повдигане под чашките. Бралетките и спортните сутиени без тел, също могат да се считат за сутиени без банел. Въпреки че съществуват повече от век, сутиените без банел (или безжичните сутиени) набират повече популярност през последните няколко години.

Бралетките придобиват все по-голяма популярност и намират много почитатели сред дамското съсловие. Те са създадени главно с цел комфорт и са особено подходящи за подрастващи момичета и дами със стегнат спортен бюст.

Осигуряват ли достатъчно добра опора сутиените без банел?

Отговорът е “Да”! Безжичните сутиени осигуряват опора, въпреки всички митове, които твърдят обратното! Често дамите с едър бюст се притесняват от липсата на твърд материал, който да придържа гърдите им. При сутиените без банели е от изключителна важност да намерите точен размер както на лентата, така и на чашката. Не се учудвайте, ако ластичната лента и презрамките са по-масивни от очакваното. Те трябва да компенсират липсата на тел. Нивото на покритие и видът на материята имат значение за това колко опора ще осигури сутиенът ви. 

Добрата новина е, че размерите при сутиените със и без банел не се различават помежду си, стига да са на един производител. Ако вече сте се възползвали от бра-фитинг консултация, няма нужда да насрочвате нова, само заради смяната на вида сутиен. 

Сутиените без банели са достатъчно комфортни, за да се носят докато спите и се излежавате, както и в дните, когато изпитвате чувствителност или болки в областта на гърдите. Те са достатъчно удобни за носене по време на менструацията и често се препоръчват като сутиени за бременни жени  и кърмачки.

Кога е подходящо да носите сутиен без банел?

Това е въпрос на личен избор, защото всяка дама е различна и възприема комфорта по различен начин. Естеството на работа и ежедневието са важен фактор, определящ какво облекло е най-подходящо – от бельото до тоалета или униформата.

Ако обичате да практикувате интензивни спортове, като тае-бо или зумба, изберете добър пристягащ спортен сутиен. Освен, че той е най-удобното дамско бельо за тренировки, сутиенът притиска гърдите към тялото и не им позволява да подскачат след вас и забавя увисването. Ако любимият ви спорт не е толкова интензивен, то може и да заложите на обикновен сутиен с мека чашка.

В случай, че предпочитате да спите със сутиен, забравете за тези с метални пластини. Освен, че няма да са ви толкова удобни, има опасност при определени положения телта да разкъса материята и да ви нарани.