Показани 1–18 от 497 резултата

View:
Obsessive ръкавици Luiza
NEW
Obsessive Чорапи за жартиер Secred
Obsessive ръкавици Heavenlly

Дамско бельо

Луксозното дамско бельо е специфична категория дамско облекло, включващо сутиени, гащички, спално облекло и леки халати. Изборът на дамите често е мотивиран от идеята, че дрехите са съблазнителни, модерни или и двете. В социално проучване, проведено през 2015 г. 75% от жените и 26% от мъжете признават, че са носили секси бельо поне веднъж в живота си.

Качественото бельо е изработено от леки, еластични, гладки, прозрачни или декоративни тъкани като коприна, сатен, ликра, шармеза, шифон или дантела. Тези тъкани могат да бъдат изработени от естествени влакна като коприна или памук, или от синтетични влакна като полиестер или еластан.

Произход и концепция

Концепцията за визуално привлекателно бельо е разработена в края на деветнадесети век. Лейди Дъф-Гордън от Lucile е пионер в разработването на бельо, което освобождава жените от по-ограничаващите ги корсети. През първата половина на 20-ти век жените са носели бельо по три основни причини: да променят външната си форма (първо с корсети, а по-късно с пояси или сутиени), по хигиенни причини или от скромност. Преди изобретяването на кринолина, бельото на жените често е било много голямо и обемисто.

С напредването на 20-ти век бельото става все по-дискретно, но и същевременно по-удобно. През 60-те години на миналия век производителите на бельо започват да лансират производството на дамско бельо. Индустрията се разширява през 21-ви век с дизайни, които се носят като връхни дрехи в определени интимни моменти.

Бельото днес

Днес бельото е основен компонент от дамското облекло, който трябва да отговаря на различни условия спрямо останалата част от тоалета, целта и естеството на активността. Различните тоалети и стилове изискват и различни видове бельо, които да бъдат съобразени по цвят, форма и размер. Това прави пазаруването и подаряването на бельо сложна задача, но бизнесът се е адаптирал като създава професионалните бра-фитинг консултации, които могат да спестят много време и средства клиентите.

Сутиени

Сутиенът е бельо, предназначено да покрива, поддържа и повдига женските гърди. Важно е жената да избере правилния тип сутиен, за да за грижи правилно за гърдите си. Сутиени, които не стоят добре и предлагат недостатъчна опора, може да се разтегнат и изместят гръдната тъкан. Независимо от размера на бюста, правилният сутиен може да подчертае женствеността на всяка дама – с малък или едър бюст.

Прашки, бикини, бразилиани, боксерки – гащичките също не са за подценяване

Разнообразието води до наличие на много възможности. Долната част на бельото може да подчертае формата на вашето дупе, да издължи краката ви и да направи фигурата на всяка дама неустоима. 

Различните модели подхождат на различни стилове дамско облекло. В някои случаи имате нужда от модели прашки без шевове, които не се виждат под прилепнала рокля, а в други дантелените бикини са в комплект с изящен сутиен.