Показване на 1–18 от 167 резултата

Изглед:

Сутиени

Сутиенът е част от дамското бельо и е създаден за да покрива и повдига дамските гърди. Сутиените са предназначени за различни цели, включително обща опора на гърдите, увеличаване на размера на им, създаване на деколте или други естетически или практически съображения. Няма преки доказателства, че сутиените предотвратяват отпускането на гърдите, с изключение на носенето им по време на спортни занимания.

Какви видове сутиени предлага Velina Vanity?

Асортиментът на нашия магазин за луксозно бельо трябва съдържа сутиени, подходящи за всички размери гърди, всички видове дамски тоалети и всички поводи или събития. Всеки вид сутиен си има своето приложение и предимства. Ето какви са основните характеристики на различните видове:

    • Push-up сутиени – предназначени да повдигнат гърдите нагоре и да придадат дълбочина на деколтето ви. С плътно прилепнали банели и удобни подплънки, push-up сутиените повдигат бюста нагоре и навътре към центъра му. Гърдите ви ще изглеждат по-обемни благодарение на малките възглавнички в чашките;
    • Сутиени с оформяща чашка – специално проектирани и направени за прибиране на събраната мастна тъкан встрани от подмишниците и страничната област в чашката. Многократното използване на оформящия сутиен с оформяща чашка с времето ще доведе до подобряване на формата и размера на гърдите. Той е особено подходящ и за дами с голям бюст;
    • Сутиени с мека чашка – тези сутиени може да имат редица други функции, които да компенсират липсата на банел и да придадат допълнителна опора с по-широки презрамки, по-дебела лента, чашки с много части и вътрешни ластици.
    • Сутиен без банел той е просто по-свободен и ви позволява да се движите без ограничения, без неудобствата, които банелът може да създаде. Добрата опора се постига чрез широка лента под бюста и по-дебели презрамки.
    • Бриджитки – бриджитката е уникален вид сутиен, който се различава от останалите видове с нестандартни чашки. Създадени са така, че да покриват гърдите съвсем малко над половината. Обикновено презрамките на повечето сутиени тип бриджитка са на широко разстояние, което ги прави много подходящи за тоалети с широко или дълбоко деколте.

Размери

В повечето страни сутиените се предлагат с размер на лентата и чашката. Например при размер 85D, 85 е размерът на лентата, която описва обиколката директно под гърдите, а D е размерът на чашата, който се отнася за обема на гърдите. Повечето сутиени се предлагат с доста вариации на размера. Трябва да имаме предвид, че размерите могат да имат леки разминавания при различните производители.

Но не само големината на бюста определя вида и размера сутиен, от който имате нужда. Формата на гърдите също има голямо значение, което може да направи намирането на правилен размер сутиен трудна задача. Странични фактори също могат да повлияят на размера – промени в теглото, бременност, напредване на възрастта. Ако намирането на сутиен е трудна задача за вас, възползвайте се от професионална бра-фитинг консултация, която ще отговори на индивидуалните ви нужди.