Бра-фитинг Плюс

Бра-фитинг Плюс консултацията и колко важна е тя

Случвало ли ви се е да пробвате сутиен с вашия размер, изписан на етикетчето, и да се окаже, че не ви е точен? А купували ли сте сутиен, за който след това да си кажете: “Хмм, нещо не е както трябва”, без да знаете какво точно не е наред? Ако отговорът ви е “да”, не сте единствените!

Бюстът на всяка жена притежава различни характеристики – гърди с един и същи размер чашка могат да се отличават по своята форма и обратното. Понякога още от първия миг става ясно, че даден сутиен не е за вас, но друг път знаците не са толкова явни.

Подборът на правилния размер сутиен за жената е от изключителна важност за нас! Ние от Velina Vanity считаме, че точният размер не е лукс, а необходим комфорт, който всяка жена заслужава. Сутиен, който не осигурява на гърдите необходимата подкрепа или притиска, не само е неудобен, но може да причини огромни проблеми с гърдите, врата, да предизвика главоболие, кожни раздразнения и други здравословни проблеми.

Velina Vanity ви помага да изберете подходящия за вас сутиен, с който не само да подчертаете формите си, но и да повдигнете самочувствието си. Свържете се с нас за безплатна консултация!

Ние от Velina Vanity считаме, че точният размер не е лукс, а е необходим комфорт, който всяка жена заслужава. Защото сутиен, който не осигурява на гърдите необходимата подкрепа или ги притиска, не просто е неудобен. Той може да причини сериозни проблеми с гърдите, болки във врата и раменете, кожни раздразнения и други. Тук става дума не само за вашия комфорт, но и за здравето ви.

Именно затова ние от Velina Vanity искаме да споделим с вас няколко основни принципа при избора на правилен модел и размер сутиен.

Избор на колан

Един от най-важните параметри на удобния сутиен е точната обиколка на колана. Основната опора на гърдите трябва да бъде осигурене от колана, а не от презрамките на сутиена. При правилно подбран размер опората ще се премести от раменете към гърба, намалявайки натиска върху тях и предотвратявайки впиването на презрамките.

За да сте сигурни, че носите сутиен с правилната обиколка, проверете дали коланът на гърба ви се измества нагоре – ако това е така, размерът е твърде голям. Коланът на сутиена трябва да е на едно ниво по цялата обиколка на тялото. Така ще намалите риска от притискане и нагъване на кожата извън чашките.

Освен това, ще повдигнете гърдите си до оптималната позиция, която подпомага стойката и подчертава талията. Без съмнение това ще ви накара да се почувствате по-елегантни и с повдигнато самочувствие.

избор на колан за сутиен

Избор на презрамки

Презрамките на сутиена поемат между 10 и 20% от натоварването, причинено от тежестта на гърдите. Тяхната основна функция е да поддържат сутиена в стабилно положение. Не трябва нито да падат от раменете ви, нито пък да се впиват в тях.

Избор на чашки

Правилният размер чашки е от изключително голямо значение за това, как ви стои сутиенът. Гърдите трябва да са разположени изцяло в чашките, без да излизат отгоре или отстрани. Лесен начин да проверите дали даден размер чашки е подходящ за вас, е като вдигнете ръце нагоре – ако сутиенът в предната част се повдига, оставяйки кухина, то размерът е твърде голям за вас. Също така, когато се наведете, бюстът не бива да прелива от чашките – ако това е така, то тогава те са твърде малки.

Правилно обличане на сутиена

За да сте сигурни, че гърдите ви ще се разположат изцяло в чашките, се наведете напред при поставяне на сутиена, след което се изправете. Така ще помогнете на гърдите си да се придвижат плътно напред и да запълнят чашките.

Сутиенът винаги трябва да се закопчава на последната, най-хлабава позиция. По този начин ще можете да носите любимия си чифт възможно най-дълго – дори след като съдържащите се еластични влакна се отпуснат. Когато това се случи, просто използвайте втория или третия ред кукички.

Правило за “трите точки на пасване”

Според експертите в бранша неписано правило е, че един сутиен приляга най-добре, когато са изпълнени следните три точки:

● Лентата, свързваща чашките в предната част на сутиена и банелите трябва да прилягат плътно към гръдния кош. Банелите трябва изцяло да обгръщат гърдите, без краищата им да се впиват в бюста.

● Бюстът трябва да изпълва чашките. Преливането му извън тях и наличието на празни пространства сигнализират съответно, че чашките са или твърде малки, или твърде големи.

● Коланът на сутиена трябва да е стабилен и същевременно удобен по време на носене. Не бива да е прекалено стегнат, а частта на гърба трябва да стои успоредно на пода, без да се мести нагоре.

Velina Vanity ви помага да изберете подходящия за вас сутиен, с който не само да подчертаете формите си, но и да повдигнете самочувствието си. Свържете се с нас за безплатна консултация!